hétfő, november 9

Amit a lapos London irigyel: a Citadella

Egy néhai rendőr (Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft, később Citadella Investment) által privatizált dombon, a Citadellánál járkáltunk. Mivel beszariak vagyunk, nem írunk olyanokat ide, h kenyér helyett lopjon magának erődöt inkább :D A folytatás kopipészt a cég honlapjáról, fotók saját eresztés.

Budapest, Citadella Restaurant, Citadella Étterem, Gastro-Top Kft, Gellérthegy, Hungary, MagyarországCitadella Étterem
Nyitva tartás: minden nap 11-23 óráig
Elérhetőségek: Gastro-Top Kft. Citadella Étterem
1118 Budapest,
Gellérthegy, Citadella sétány
Tel.: 1-386-4802
fax: 1-466-7736
www.citadella.hu
e-mail: gastro-top@citadellarestaurant.com




A VÁROS FELETT, panoptikummal és "nagyhatású fényképkiállítással" :D


Budapest, Citadella Restaurant, Citadella Étterem, Gastro-Top Kft, Gellérthegy, Hungary, MagyarországBudapest nevezetessége a Duna partján emelkedő Gellérthegy tetején 1854-ben épült Citadella, melynek falairól nyílik a legszebb kilátás a fővárosra. Az ódon épületben lévő étterem történelmi hangulatát méteres boltozatos falak, korhű fegyverek adják.

A magyar és nemzetközi konyha remekeit nyolc különböző hangulatú, 15-250 fős teremben akár 500 fő fogyaszthatja egyszerre. Egyedülálló a "Börtönudvar" terem, amely 250 fő befogadására is alkalmas.

Csoportok részére kedvezményes menü ajánlatokat kínálunk. Esténként népi zenekar szórakoztatja a közönséget, folklór műsor megrendelhető.

Vadász terem 15-22 fő
Garnizon terem 15-22 fő
Művész terem 28-30 fő
Fehér terem 1. 32-44 fő
Fehér terem 2. 28-32 fő
Márvány terem 76-80 fő
Lovagterem 78-84 fő
Börtönudvar 250 fő

PANOPTIKUM 1944

Panoptikum és kiállítás egy II. Világháborús légvédelmi bunkerben

A Citadella a II. Világháborúban jelentős katonai objektum volt. A háború kitörése és a Németországot ért angol-amerikai bombázások tapasztalatai arra késztették a magyar honvédelem vezetését, hogy megerősítsék Budapest légvédelmét és a Citadellát "Légvédelmi Erődnek" építsék ki.

A Citadella belsejében található a második világháború során épített háromszintes légvédelmi bunker, amelyben panoptikum és korhű tárgyakból, dokumentumokból álló kiállítás idézi fel a történelmi eseményeket.

A bunkerben látható még a "Budapest ostroma" c. archív képekből álló, nagyhatású fényképkiállítás.

HOTEL CITADELLA
Kategória: Hotel*
Szolgáltatások a szálláshelyen:
Étterem - Pénzváltás - Ajándékbolt - Saját kert - Zárt parkoló - Széf - 24 órás portaszolgálat

Egyéb szolgáltatások:
1 db 14 ágyas turista szoba

Tájékoztató árak 2004. 01. 01-tol 12. 31-ig:

46-51 Euro/szoba
többágyas turista szobában: 10 Euro/fő

végezetül az index.hu:
"A KVI nem tudta megmondani, hogy mióta szednek belépőt a környéken, csak azt fűzték hozzá, hogy ők erre senkinek sem adtak engedélyt. Kérdésünkre, hogy ez a cég összefüggésben lehet-e a Veres István nevével jegyzett Cidadella 4U Kft.-vel, nem kaptunk választ. Tény, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal már több perben állt szemben az említett céggel, és ezeket meg is nyerte. A KVI-nek jelenleg nincs információja a Veres esetleges érdekeltségéről, a cég jogi képviselőjéhez azonban már eljuttattak egy írásos megkeresést az üggyel kapcsolatban."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése