hétfő, november 9

Csendes étterem, borozó, söröző, kocsma, bár, presszó

Csendes söröző-borozó
Csendes Étterem
(a néhai: jelenleg inkább ifjúsági kocsma)
1053 Budapest,
V. kerület,
Ferenczy István u. 5
A Kálvin (kék) és az Astoria (piros) metró állomásához egyaránt közel, a Múzeum körútról nyíló utcácskában. Néhány lépésre italbolt a kispénzű tiniknek...
www.kiscsendes.hu
(a honlap a dicső és boldog internet-előtti időket idézi, mikor még gyertyával világítottak természetimádó őseink)

(L)étterem

A Csendes étterem valójában igen hangos vendéglátó-ipari helység volt, nagy számban látogatta az egyetemi diákság. A ház lakói sokat méltatlankodtak, bárd lesújtott, étterem bezárt.
Új tulajjal és új, de hajmeresztően betépett belső fogadja a csendes egyetemi ifjúságot (plusz a környező antikváriumok munkában megfáradt dolgozóit). Giccs- és lomparádé, de összességében fincsi, szürreálisan agyzsibbasztó összhatás. Ingyentépés. Az egyszerű ember csupán fél óra intenzív bámészkodás után nyeri vissza be beszédkészségét: kérek egy sört.

Helyszíni szemlénk részleteire nem emlékszünk, de biztosan jól éreztük magunkat. Vagy rosszul, és csak a jóraszépre emlékezünk. A neten a kocsmáról fellelhető anyag szerint a hosszú tulaj a Kultiplex és a Tilos Rádió vonulatán mozog, vagyis multikulti minden mennyiségben, világzene, roma és balkán. Magyar zene nem trendi a Belvárosban, olyat nem kapunk az arcba.

A részletekre egy alapos szaglászás után visszatérünk, addig tekintsék meg fotóinkat, amelyeket még nyitás előtt készített Bélakirály, a 20centis.



lesznek még fotók

ajánlott irodalom :D

hasonló kocsmák: Insomnia, Instant

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése