hétfő, november 9

Két Korsó Söröző, Újlipotváros

Két Korsó Söröző
Cím : 1132 Visegrádi utca 43. Újlipótváros.
Telefon : 349-4486 344-3148.


"Az újlipótvárosi Két Korsó Sörözőben hitetlenkedve, sőt felháborodva fogadták az alkoholstop hírét, mondván náluk kulturált a közönség, így sosem volt probléma éjszakai duhajkodás miatt. Hogy a változás milyen hatással lehet a söröző jövőjére, azt a rendelet pontos ismerete hiányában nem kívánták latolgatni."
(fn.hu)



A helyszínről jelentjük: a kocsma köszöni, jól van, továbbra is működik, estefelé be sem lehet férni. A korai zárás nem vette elé a törzsközönség kedvét a szociális élettől, a környező utcák magányosai és alkeszai továbbra is szeretik egymás társaságában múlatni az időt.


Újlipótváros polgári részének a határán, a néhai Euró étteremmel kombinált táskabolttal (ma Trófea) szemközt, erősen proli jelleggel. Helyiérdekű arcok, mindenki ismer mindenkit, megnézik a beeső vendéget. Hangsúlyozzuk: megnézik, nem kinézik, a nem tolakodó kíváncsiságon a hangsúly, itt minden új arc kissé eseményszámba megy. Kiszolgálás a pultnál, de időnként asztalhoz hozzák (bárszékes kuporgók, polcsnyi asztalkával). Kevés nő fordul elő errefelé, nem a csajozásról szól a dolog.

Székely Gábor és a Szerencsejáték RT erősen betette a lábát a helységbe, ősi megfigyelés, hogy az alkoholmeghajtással megnövekszik az ember hazardírozó hajlama. Játékgépek is vannak, hogy a kedves vendégek ne csak piára költsék a pénzüket. Darts a közösségépítésért, de estefelé életveszélyes lenne játszani a teltház miatt. Enyhén jobber hangulat, akárcsak az országos átlag.



Kiszolgálás: udvarias, figyelmes, barátságos
Hangulat: tévénézés, rádióhallgatás, cseverészés, semmibemeredés
Zene: erősen siralomház, totálproli, talán Juventus
Belső: lambéria, oldszkúl későkádári
Klotyó: teljesen rendben




"Tíz budapesti kerület után a XIII. is bevezette az éjszakai alkoholtilalmat. A helyi SZDSZ-frakció az éjszakai életet félti, az önkormányzat a lakók nyugalmát. A vendéglőknek nincs mitől tartaniuk; de nem is a kocsmák a duhajkodás melegágyai, hanem a nonstop boltok.
Este 11 és reggel 6 között tilos az alkohol árusítása Budapest XIII. kerületében – döntött a helyi képviselő-testület. A rendelet hatálya alól kivételt képeznek az éttermek és egyéb, melegkonyhával rendelkező műintézmények; a kocsmák és éjjel-nappali boltok pedig választhatnak, hogy nem adnak el éjjel alkoholt, vagy 11-kor lehúzzák a rolót.

Példátlannak nevezte a kezdeményezést Merker Dávid, a XIII. kerületi SZDSZ frakcióvezető-helyettese. "Ez a kerület halott kerület lesz este 10 óra után " – fogalmazott. Rámutatott: az angyalföldi utcákon eddig is tilos volt az alkoholfogyasztás, vagyis nem új rendeletet kell hozni ennek korlátozására, hanem a meglévőt betartatni.

Szederkényi András, a párt kerületi frakcióvezetője hozzátette: a rendelet elsősorban a kis üzleteket érinti, ahol így több száz munkahely forog veszélyben, ráadásul a kerület is elesik adóbevételei egy részétől."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése